In urma cu ceva timp va povesteam pe pagina mea de Instagram despre un brand descoperit de curand numit Zumm.

Este vorba despre o echipa tanara ce iubeste albinele si (cum o spun chiar ei) „lucrurile cu adevarat bune si naturale”.
Daca iti este in de ajuns sa intrii pe website-ul lor ( www.zumm.com.ro ) pentru a descoperi cat de pasionati sunt de ceea ce fac (uneori sunt acele mici detalii care ne demonstreaza cata munca sta in spatele unui produs), asteapta sa vezi/gusti produsele lor.
Mierea de cea mai inalta calitate, raw, artizanala, pregatita in loturi mici, caruia ii sunt adaugate ingrediente atent selectionate precum turmeric, chilli sau spirulina.
How cool that sounds?!
V-am spus deja ca este vorba despre miere 100% romaneasca din localitatea Dobarceni ( judetul Botosani )?
Haide-ti sa aflam mai multe despre produsele lor...
Mierea cu Chilli

Mereu mi-au placut lucruriile „ciudate” si daca initial aveam totusi cateva retineri fata de aceasta combinatie, ei bine, o data ce i-am gasit reteta potrivita nu am putut sa ma abtin si am consumat mai bine de jumatate de borcan in nici doua zile.
Cu siguranta sunt infinite modalitatiile in care puteti sa va bucurati de mirea cu chilli, insa mie mereu mi-a placut sa combin mierea, nucile si o branza de calitate.
Asa s-a nascut una dintre retetele mele preferate: bruschetele cu gorgonzola, nuci si miere cu chilli.
Sunt atat de simplu de pregatit si sunt ideale pentru o seara impreuna cu prietenii.
Tot ce trebuie sa faci este sa pregatesti/cumperi o bagheta frantuzeasca, o tai feli, adaugi un pic de branza, cateva nuci maruntite, putina miere si... bagi totul la cuptor ( la o temperatura de 200° C) pentru cateva minute (pana cand branza se va topi).
V-am spus deja ca pe langa faptul ca este extrem de delicioasa mierea cu chilli este, de asemenea, la fel de benefica sanatatii noastre?
Atat mierea (afla mai multe detalii despre beneficiile mierii AICI ) cat si Chilli-ul (afla mai multe informatii despre beneficiile chilli-ului AICI ) sunt bogate in flavonoide si antioxidanti, au actiuni antibacteriene si numeroasele efecte benefice ale capsaicinei sunt tot mai des folosite pentru tratarea inflamatiilor.
Asadar, cat de placut poate fi sa consumam alimentele pe care le iubim si sa avem grija in acelasi timp de sanatatea noastra?!?!
Puteti achizitiona acest produs accesand link-ul urmator:
Mierea cu cimbrisor

Cimbrisorul si mierea sunt o combinatie extrem de cunoscuta si reusita. Atunci cand adaugam cimbrisor unei miere de inalta calitate, aroma sa puternica se combina cu delicatetea mierii, iar rezultatul este unul extrem de placut si benefic asupra sanatatii noastre.
Stiati ca deja din vremuri antice, mierea cu cimbrisor era folosita de catre atletii olimpici pentru a incrementa prestanta fizica?
Afla mai multe detalii despre beneficiile cimbrisorului de AICI.

Daca acest tip de miere este ideala atunci cand o adaugam pe biscuiti, in ceaiuri sau in limonada, ideea celor de la Zumm de a o combina cu ciocolata amaruie fina este una extraordinara.
Pralinele lor cu miere de cimbrisor (impreuna cu cele cu umplutura de mire cu anason) sunt o idee extrem de buna atunci cand sunteti in cautarea cadoului ideal. Fie ca este vorba despre iubita, profesor, mama, bunica, sau pur si simplu sunteti in cautarea unui desert gustos si sanatos, acestea sunt mereu o alegere perfecta.
Puteti achizitiona acest produs accesand link-ul urmator:
Miere cu turmeric:

Faptul ca turmericul este renumit pentru numeroasele sale propietati benefice asupra sanatatii noastre nu mai este de mult timp un secret, insa daca adaugam si propietatiile mierii, rezultatul este si mai surprinzator.
Adaugata pe pancakes sau pe briose, in ceai sau pur si simplu pe o felie de paine prajita si cu putin unt, mierea cu tumernic nu numai ca este extrem de delicioasa, dar este un aliat de nadejde in mentinerea sanatatii.
V-am spus deja ca tumernicul are, pe langa propietatiile sale antioxidante si propietati antibacteriene, antifungice, antivirale si antiinflamatoare si ca este bogat in multe substante nutritive, cum ar fi fierul, fibrele, magneziul, vitamina C, vitamina E, vitamina K, potasiul, proteinele, calciul, cuprul si zincul?
Afla mai multe detalii despre beneficiile acestuia de AICI.
Daca esti interesat de acest produs, poti afla mai multe informatii si poti achizitiona produsul accesand linkul urmator:
Mierea cu spirulina:

O miere delicata de floarea soarelui, bogata in lecitina si minerale, careia i-a fost adaugat unul dintre cele mai cunoscute si iubite „super-alimente” din zilele noastre: Spirulina.
Este vorba despre o alga bogata in substante minerale si proteinecare poate aduce numeroase beneficii sanatatii; aceasta ajuta la accelerarea metabolismului, scade nivelul colesterolului si contribuie la tratarea unor tulburari de natura psihica precum anxietatea, depresia ori deficitul de atentie.
Studii recente, au demonstrat ca spirulina poate estompiza efectele rinitei alergice dar si cum aceasta poate ajuta la restabilirea echilibrului ideal de zahar din sange , ajuta la detoxifierea organismului si preveni anemia.
Afla mai multe detalii despre acest produs si achizitioneaza-l din linkul de mai jos:
Miere de salcam:

Aw... mierea de salcam! Nu stiu voi, insa eu ori de cate ori ma gandesc la miere, primul sortiment ce imi vine in gand este mierea de salcam. Pe langa faptul ca este preferata mea, acest tip de miere este unul dintre cele mai populare.
Stiai ca mierea de salcam contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, flavoane, flavonoide, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, oxalic, citric, malic), dextrina si compusi ai azotului?
Toate aceste numeroase substante nutritive, nu numai ca contribuie la gustul delicios al acesteia, insa sunt „responsabili” de numeroasele sale efecte benefice asupra sanatatii noastre.
Este recomandata folosirea mierii de salcam in tratamentul tusei si gatul inflamat, afectiunilor cardiovasculare si dereglarilor de circulatie, tulburarilor de memorie, insomniilor sau reumatismului.
Afla mai multe detalli despre aceasta din linkul de mai jos:
Miere cu lavanda:

Un sortiment tot mai indragit de miere este cel cu lavanda.
Datorita combinatiei inedite dintre delicatetea mierii si cea a florilor de lavanda, acest sortiment incanta si gusturile cele mai exigente.
Personal, cred ca acest sortiment este alegerea ideala atunci cand vine vorba despre o miere pe care sa o adaugi limonadei reci, inghietatei de vanilie sau iaurtului simplu, deoarece adauga acea personalitate fiecarui preparat, oricat de simplu ar fi acesta.
In plus, stiai calavanda este cunoscuta datorita numeroaselor sale propietati benefice?!? Afla mai multe despre acestea de AICI.
Cat despre mierea cu lavanda de la Zumm, o poti gasi pe pagina lor (vezi urmatoarea imagine).
Fie ca esti interesat sa cumperi un singur sortiment de miere sau poate ca te atrag delicioasele praline de ciocolata umplute cu miere, consider ca la cei de la Zumm vei gasi minim un produs de care te vei indragosti.
Va povesteam la inceputul articolului despre detaliile ce, dupa parerea mea, fac diferenta intre un produs „in serie” si un produs artizanal, in loturi mici in care s-au investit nu numai bani, dar si pasiune, timp, rabdare si iubire.
Ati vazut deja cutiile cu specialitai din miere?

O colectie de trei sortimente de miere atent selectionata, impreuna cu lingurita pentru miere din lemn, toate intre-o cutie minimala neagra cu detalii aurii.
Daca ar fi dupa mine, asa ar trebui sa arate fiecare produs romanesc expus in aeropoartele noastre. Un „suvenir” delicios achizitionat din Romania, care sa ne faca mandrii atunci cand este achizitionat de catre turisti. Un produs care pare tocmai iesit dintr-un boutique si care „iti este parca si mila sa il deschizi” la cat de bine arata. Sa mai vorbim si despre gust si calitate?! Cred ca este de prisos!
Un alt „motiv” datorita caruia m-am indragostit de acest brand este faptul ca echipa Zumm iubeste cu adevarat albinutele.
Acestia nu numai ca ajuta la protejarea biodiversitatii din România prin sustinerea proiectelor WWF, insa datorita parteneriatului cu WWF Romania, se lupta pentru interzicerea utilizarii neonicotinoidelor in pesticide care afecteaza sanatatea albinelor.
Afla mai multe detalii despre acest proiect de pe lagina oficiala WWF Romania: