top of page

Fibrele alimentare si dietele hipocalorice

Oh.. dietele hipocalorice! Cred ca una dintre cele mai intalnite "probleme" cu care ne confruntam atunci cand incepem o dieta hipocalorica este lipsa acelei senzatii de satietate.


In timp ce reduceti caloriile din farfurie, este bine sa luati in considerare cateva "strategii" care sa va ajute sa treceti peste aceste "probleme" cu o mai mare usurinta.


 Alimentele bogate in fibre sau integratoarele alimentare pe baza acestora pot fi o modalitate excelenta pentru a media aceste mici probleme.


Pe langa faptul ca ajuta digestia si previn constipatia, fibrele ofera o mai mare senzatie de satietate fara a introduce un numar ridicat de calorii in dieta dvs.


Atunci cand sunt adaugate sub forma de integratoare alimentare (un exemplu excelent este produsul Nestlé OptiFibre pe baza de boabe de guar) senzatia de satietate apare intr-un timp mult mai scurt si va avea un efect mai indelungat, ajutandu-va astfel sa manancati mai putin.


Exista insa si alte modalitati prin care un aport optim de fibre va poate ajuta la pierderea in greutate: prin reglarea nivelului de zahar din sange, fibrele va pot ajuta sa va mentineti capacitatea de ardere a grasimilor din corp evitand acumularea unui nivel inalt de insulina, astfel nu veti fi dornici de a consuma alimente nesanatoase precum dulciurile.Un consum optim de fibre poate accelera durata pasajului mancarii prin sistemul digestiv astfel incat grasimile si zaharurile introduse prin intermediul alimentelor vor avea un timp mai scurt in care vor fi procesate, rezultatul fiind o mai mica absorbtie a acestora.


Atunci cand introduceti alimente bogate in fibre in dieta dumneavoastra, veti observa de asemenea,  ca veti avea mai multa energie atat pentru a duce la bun sfarsit treburile doumneavoastra de zi cu zi, cat si pentru exercitiile dumneavoastra fizice.


Asadar, tinand cont ca marea majoritate a populatiei nu consuma cantitatea necesara de legume, ceea ce comporta o lipsa de fibre la nivel intestinal (cantitatea de fibre recomandata zilnic de catre USDA ( United States Department of Agriculture - Departamentul de Agricultura al Statelor Unite ) - fiind undeva intre 25-35g), tu te-ai asigurat ca consumi destule fibre?

bottom of page