top of page

Despre primavara, alergii si cum sa ne protejam de ele

Actualizată în: 11 mai 2018


In ultimii ani a existat o crestere semnificativa a alergiilor datorate polenuli precoce (care apar in perioada ianuarie-aprilie) si cele datorate speciilor erbacee cu inflorire in vara. Daca sunteti norocos, simptomele pot fi limitate la stranut, lacrimarea ochilor, secretii nazale abundente, mancarimi ale nasului si ochilor; dar, de multe ori, din pacate, fenomenul este exprimat prin astm, conjunctivita sau dermatita, sintome ce limiteaza atat viata activa cat si cea sociala a oamenilor.

Prin urmare, mi s-a parut util sa va aduc la cunostinta existenta unor remedii naturale care pot aduce mari beneficii pentru acest tip de tulburare; aceste remedii au nu numai posibilitatea de a atenua simptomele ci si de a evita, in unele cazuri, crize alergice.


Alergiile si alimentatia:


 Daca dupa ce ati mancat fructe sau legume notati umflaturi si mancarimi ale buzelor si a gurii, acest fapt se datoreaza prezentei de alergeni in produsele alimentare; prin urmare, ca o masura de precautie, pentru a evita ingestia de alimente suspecte si a evita o eventuala reactie incrucisata cu care declanseaza alergii trebuie sa prestati foarte mare atentie la alimentele consumate.


- In cazul in care sunteti alergic la Betulaceae este indicat sa evitati consumul de mere, banane, chimen dulce, prune, morcovi, migdale, telina, pere, nuci, cartofi, piersici, zmeura, patrunjel, caise, nuci, capsuni, cirese si kiwi.


- Cei care sufera insa de alergii in urma infloririi Graminaceelor ar trebui sa elimine din propria dieta pepenele galben, pepenii verzi, rosiile, kiwi, piersicile, caisele, ciresele, prunele, migdalele si fructele citrice.


Alergii si stilul de viata:


Multe comportamente de zi cu zi pot "deschide calea" la manifestarea de alergii; este indicat sa incercam sa limitam stresul la locul de munca, sa evitam fumatul, sa avem grija de alimentia noastra moderand consumul de alimente rafinate si alimente bogate in grasimi, dar nu putem subestima importanta igienri personale.


Alergiile si poluarea:


Printre factorii care pot declansa un episod alergic, exista, de asemenea, expunerea la agenti poluanti externi si interni (de mediu). In special, este bine sa acorde atentie la poluarea cauzata de utilizarea combustibililor fosili utilizati pentru incalzire.

bottom of page