top of page

Ceaiul Matcha

Actualizată în: 11 mai 2018

Ceaiul Matcha, sau ceaiul verde japonez are proprietati antioxidante mai ridicate decat orice alt ceai verde.


Studii recente au aratat ca frunzele de ceai matcha contin de 137 de ori mai multi antioxidantii fata de ceaiul verde comun, polifenoli si diferiti aminoacizi, care reduc stresul fizic si psihologic, si acidul glutamic, care actioneaza asupra sistemului nervos central.


Acesta este o varietate de ceai verde pe care agricultorii japonezi cresc departe de soare si ale carui frunze sunt culese manual si apoi transformate in pulbere prin utilizarea morilor de piatra. Datorita acestui proces, ceaiul Matcha se gaseste sub forma unuei pulbere foarte fina si parfumata de culoare verde smarald si este deosebit de bogat in vitamine, minerale, clorofila si caroten.

Proprietati si beneficii


Aceasta pulbere este obtinuta din frunzele de Gyocuro de cea mai buna calitate maruntite in mori speciale. Modul de preparare a ceaiului Matcha ofera o concentratie mai mare de substante decat infuzia obisnuita. In special, ceaiul Matcha este bogat in vitaminele B1, B2 si C, beta-caroten, minerale, polifenoli si cafeina, care favorizeaza o stare de vigilenta; ATENTIE! este indicat sa va feriti de acesta in cazul in care sunteti deosebit de sensibile la cofeina!


Piele


 Ceaiul Matcha este sinonim cu antioxidantii: acesta contine 70 mg/g de catechine, o cantitate mult mai mare decat cea continuta in pungile de ceai verde. Este, prin urmare, un remediu excelent pentru anti-imbatranire, drenare, detoxifiant si mai mult: a fost dovedit a fi un remediu pentru a preveni arsurile solare si poate proteja pielea de daune cauzate de razele ultraviolete. Efectul sau protector este datorat continutului ridicat de polifenoli prenti in frunzele din care este produs praful.


Digestia


 Acesta calmeaza stomacul si mucoasa intestinala fiind util in tratamentul bolilor nervoase sau inflamatorii care afecteaza sistemul digestiv. In plus, este un remediu eficient pentru hiperaciditate gastrica si protejeaza ficatul.

Slabire si diete


Ceaiul Matcha poate reduce senzatia de foame, astfel incat poate fi utilizat in dieta saraca in calorii, datorita efectului sau diuretic, care ajuta la pierderea in greutate. În cele din urmă, Matcha ar fi capabil de a preveni atacurile de cord sau accidente vasculare cerebrale, alunga diabet si hipertensiune arteriala si pentru a reduce nivelul de colesterol din sânge.

Contraindicatii


Ceaiul contine o cantitate ridicata de cofeina si polifenoli, asadar in cazul unui consum excesiv sau al unui consum de ceai prea concentrat se pot avea efecte colaterale precum tremuraturi, palpitatii sau indigestie. De asemenea, este fundamental sa va asigurati ca ceaiul nu interactioneaza cu medicamentele sau suplimentele alimentare pe care le folositi deja. 
bottom of page