top of page

Ce este Provitamina B5?

D-Pantenolul sau Provitamina B5 este analogul alcoolic al vitaminei B5; este vorba despre unul dintre cele mai renumite ingrediente ale produselor de ingrijire a pielii destinate unui uz topic.
Acest ingredient miraculos este extrem de benefic pielii avand numeroase propietati care ajuta la vindecarea si regenerarea pielii, contribuind de asemenea la mentinerea pielii tinere si radiante.
Propietati hidratante


Fiind vorba despr un excelent agent umectant, provitamina B5 atrage umezeala si hidrateaza profund pielea, imbunatatind astfel si elasticitatea acesteia.


Asadar, un produs de ingrijire a pielii care contine Provitamina B5 este ideala pentru pielea uscata,


Repara bariera naturale a pielii


Vitaminele sunt cu absolut esentiale pentru a mentine integritatea pielii. Acestea ofera rezistenta si elasticitatea necesare pentru ca piela noastra sa rezulte puternica si robusta.


Provitamina B5 nu numai ca este in grad sa imbunatateasca functia de bariera cutanata, insa ajuta la hidratarea stratului cornos (stratul exterior al pielii), imbunatateste regenerarea tesuturilor si este implicata in procesul de regenerare/vindecare.


Confera elasticitate pielii


D-Pantenolul nu numai ca fortifica pielea, ci contribuie la imbunatatirea elasticitatii acesteia.


Prin regenerarea structurii pielii deteriorate si regenerarea tesuturilor, provitamina B5 contribuie la stabilizarea pielii.


Agent hidratant anti-imbatranire


Foto-imbatranirea poate duce la deteriorarea pielii, dar ce este, mai exact, foto-imbatranirea?


Razele solare daunatoare afecteaza pielea si perturba configuratia structurala a acesteia, conferind un aspect uscat si imbatranit. Acest proces este cunoscut sub numele de foto-imbatranire.


Desi modalitatea principala prin care putem sa ne protejam pielea de acest proces este folosirea regulata a produselor cu protectie solara, numeroase studii au demonstrat ca provitamina B5 joaca, de asemenea, un rol semnificativ in intinerirea pielii afectate de soare; aceasta ajuta la imbunatatirea texturii pielii, a tonusului, reduce hiperpigmentarea si semnele de imbatranire precum liniile fine sau ridurile.


Reduce Tewl


Ce este TEWL?


Acest acronim este folosit pentru a indica termenul din limba engleza "TransEpidermal Water Loss",

adica pierderea transepidermica de apa.


Atunci cand se pierde apa din/prin piele, aceasta capata tipicul aspect imbatranit si uscat.


Provitamina B5 ajuta la reducerea TEWL si regleaza nivelul de hidratare, imbunatatind textura si tonificand pielea.


Reduce inflamatia


Provitamina B5 contribuie si la reducerea ranilor acneice.


Cercetari recente au afirmat ca provitamina B5 ajuta la inactivarea proliferarii firoblastelor si accelereaza reepitelizarea, "vindecand" astfel leziunile de natura inflamatorie. Mai mult, contribuie la estomparea petelor acneice si ajuta la curatarea si imbunatatirea tonusului si stralucirii pielii.bottom of page