top of page

Biosept: O gama de produse antivirale de origina naturala


Uneori, „sa previ este mult mai ok decat sa tratezi”, iar tinand cont ca suntem intr-o perioada „dubioasa” este fundamental sa acordam sanatatii noastre o mai mare atentie.


Desi poate parea ca medicina este o materie relativ „moderna”, oamenii au tot folosit numeroase ceaiuri si uleiuri esentiale pentru a preveni diferite boli si a-si mentine sanatatea, inca din cele mai indepertate timpuri.

Fie ca este vorba despre ceaiuri cu substante antioxidante, fructe „miraculoase” care ne intaresc sistemul imunitar sau te miri ce alte alimente care ne ajuta sa trecem mai usor peste perioadele mai dificile precum aceasta, trebuie sa nu uitam niciodata ca natura este un aliat de najde, dar care nu va putea niciodata face miracole de una singura.


Asadar, este fundamental sa intelegem faptul ca tratamentele homeopatice pot fi extraordinare atunci cand vine vorba despre preventie sau mici tulburari de sanatate, insa poate fi extrem de periculos sa inlocuim complet tratamentele medicamentoase prescrise de medicul specialist cu acestea.


Pentru a afla mai multe detalii despre diferenta dintre fitoterapie si farmacoterapie, va invit sa consultati articolul dedicat acestui argument AICI.


Acestea fiind spuse, astazi vreau sa va povestesc despre o gama de produse naturale extrem de utile in aceasta perioada.


Despre produsele Fares v-am tot povestit, insa daca nu cunoasteti inca minunata poveste a acestui fantastic brand romanesc, va invit sa accesati aici un articol despre istoria acestuia.


Gama Biosept


Dupa ani de cercetari, spacialistii au adus impreuna cateva dintre cele mai importante ingrediente de origine naturala pentru a obtine un eficient produs homeopatic destinat preventiei si tratarii patologiilor aparatului respirator de natura virala.


Care sunt acestea?


  • Frunzele de maslin


Studii recente au confirmat cum extractul de frunze de maslin a fost folosit cu scop terapeutic inca din vremurile Egiptului antic.


Egiptenii, se pare ca foloseau uleiul extras din frunza de maslin in ceremoniile de mumificare, in timp ce civilizatii mai recente precum cele ale Greciei Antice sau a Romanilor, dar chiar si comunitati mediteraneene din Spania sau Franta il foloseau in tratamentul unor afectiuni precum raceala sau gripa, infectii dentare, ale urechilor sau ale tractului urinar.


Numeroase studii stiintifice au demonstrat efectul atibiotic al extractului de frunze de maslin asupra unui spectru larg de bacterii precum Escherichia coli, Stafilococul auriu, Streptococul, Pseudomonas, efectul sau antiviral asupra virusului gripal sau al Herpes Virusului, cel antifungic asupra Candidei sau Aspergillusului si, intr-un fina, cel vermifug.


Se pare ca toate aceste beneficii se datoreaza capacitatii de a patrunde si inhiba procesul de replicare al ARN-lui ale oleuropeinelor prezente in frunzele de maslin.


Un alt aspect absolut fantastic al acestui extract natural este faptul ca acesta, spre deosebire de numeroase antibiotice/antivirale de sinteza distruge doar bacteriile patogene, nu si pe cele comensale.


V-am spus deja si ca ajuta si la cresterea imunitatii datorita productiei de fagocite?!


  • Scoarta de salcie alba


Folosita in medicina traditionala inca din vremuri indepartate (se pare ca Grecii o descoperisera deja si o foloseau deja din secolul al IV-lea), recente studii stiintifice au demonstrat ca Scoarta de salcie alba contine Saligenina, un precursor al Acidului Salicilic (substanta activa a Aspirinei).


Datorita acestuia, Scoarta de salcie alba este un excelent agent antiinflamator natural si ajuta la scaderea febrei.


Se pare ca acesta era folosit de catre Greci deja din secolul al IV-lea si ca


  • Lichenul de piatra


Cunosut si sub denumirea de Iceland moss (Muschiul de Islanda), Lichenul de piatra are o rezistenta extrordinara la conditiile climatice extreme; desi studiile nu sunt inca numeroase, diversi oameni de stiinta au demonstrat cum Acidul Usnic (ingredientul activ prezent in Muschiul de Islanda) este un excelent agent antibacterian si antimicotic.


Folosit atat in produsele de ingrijire si mentinere a sanatatii destinate cavitatii orale cat si aparatului respirator, Acidul Usnic pare sa aiba un efect antiinflamator comparabil cu al ibuprofenului, iar datorita prezentei polizaharidelor, acesta are si un excelent efect imunostimulator.


  • Mugurii de plop

Daca sunteti vegetarian/vegan si nu puteti folosi propolisul, mugurii de plop pot fi o alternativa excelenta; se pare ca acestia ar contine numeroase substante active importante care se pot gasi si in propolis. Din acest motiv, extractul de mugur de plop este adesea cunoscut si sub numele de „propolis vegetal”.


Printre numelroasele beneficii ale acestuia se numara efectul sau analgezic, antiinflamator, antibacterian si chiar antipiretic.


  • Cuisoarele

Minunatele condimente cu origine asiatica, nu numai ca au un gust si un miros unic si extraordinar de placut, ci sunt bogate in numeroase substante active benefice organismului nostru; acestea sunt cunoscute pentru a avea efecte antioxidante, propietati antibacteriene si antiinflamatoare.
Care sunt produsele din gama Biosept?Fares ne pune la dispozitie o gama vasta de produse cu actiune antivirala; printre acestea putem gasi:


bottom of page