Apa de trandafiri

Trandafirii au fost mereu un simbol al iubirii si al frumusetii, insa nu toata lumea stie despre minunatele sale propietati asupra pielii si nu numai. Inca din vremurile Greiciei Antice si a Romaniolor, petalele de trandafiri erau folosite datorita parfumului lor delicat, iar astazi gasim tot mai des apa de trandafiri prin ingredientele produselor noastre cosmetice sau fitoterapice.




S-a demonstrat, de asemenea, cum uleiul esential de trandafir detine proprietati antifungice, antibacteriene si antivirale; acest ulei fiind extraordinar in tratarea arsurilor si a abraziunilor sau pentru tratarea durerilor in gat sau a tusei.



Beneficiile apei de trandafir:


-Previne acnea si regleaza productia de sebum


Apa de trandafiri este ideala pentru tratarea acneei. Puteti adauga apa de trandafiri produsului vostru de curatare a tenului pentru a obtine o curatare mai profunda sau tamponati tenul dupa ce a fost curatat cu un disc de bumbac umezit cu apa de trandafiri. Puteti folosi apa de trandafiri si pentru a va revigora tenul pe parcursul zilei si pentru a preveni excesul de sebum. Aceasta este un produs de curatare a tenului excelent (tinand cont ca este 100% natural si extrem de delicat chiar si cu cele mai sensibile tenuri) care, nu numai ca indeparteaza machiajul cu usurinta, ci desfunda porii infundati, impiedicand astfel aparitia acneei.


-Reduce inflamatia


Avand propietati antibacteriene, apa de trandafiri poate fi utilizata si pentru a reduce "roseata" tenului (inflamatia). Tinand cont ca aceasta detine, de asemenea, si o buna cantitate de Vitamina C (un puternic antioxidant), apa de trandafiri ajuta la protearea celulelor impotriva imbatranirii si a daunelor ambientale, fiind ideala si pentru prevenirea/tratarea daunelor solare.


-Mentine tenul hidratat


Apa de trandafiri, nu numai ca hidrateaza in profunzime pielea noastra, ci o si ajuta sa mentina apa, astfel in cat tenul nostru sa ramana hidratat mai mult timp.


-Parfumul natural


Cu totii iubim produsele cosmetice parfumate, insa nu intotdeauna acestea sunt rezultatul unui parfum natural, continand adesea fel de fel de nebunii. Multe produse cosmetice naturale includ in ingredientele acestora apa de trandafiri, deoarece aceasta contine o aroma delicata si este 100% naturala (ne avand nevoie de conservanti, coloranti etc...).


-Ajuta sa ne relaxam


Atunci cand folosim apa de trandafiri pentru aroma sa, aceasta ne va linisti mintea oferindu-ne o senzatie de calm si liniste. Adesea imi place sa adaug cateva picaturi in difuzor sau, daca detineti o cada, puteti adauga cateva picaturi in cada de baie pentru a va relaxa dupa o zi stresanta.


-Minimizeaza porii dilatati


Apa de trandafiri poate fi folosita pentru a reduce dimensiunea porilor dilatati in mod natural. Un toner pe baza de apa de trandafiri, nu numai va va ajuta sa scapati de porii dilatati, ci va va lasa in urma o piele neteda si hidratata.


Atunci cand este folosita in mod regulat, beneficiile se vad si mai bine, deoarece pielea va capata un aspect mai tanar, mai sanatos si mai stralucitor.


-Par stralucitor


Daca adaugati apa de trandafiti samponului vostru obisnuit, parul vostru va devenii mai moale si mai stralucitor. In plus, datorita propietatiilor sale, aceasta stimuleaza scalpul, reducand eventuale iritatii, hidratand si eliminand matreata.


-Relaxare


Dupa o zi intensa, nimic nu este mai linistitor decat un dus cald si o ceasca de ceai. Tinand cont ca in zilele noastre petrecem tot mai mult timp in fata monitoarelor, adesea ochii nostrii sunt tot mai solicitati si stresati; personal, imi place sa folosesc doua dischete de bumbat pe care le umezesc cu apa/toner de trandafiri si sa le folosesc drept compresa asupra ochilor (timp de 15-20 min).